Hvad er maqui?

MAQUI (Aristotelia chilensis) er det navn Mapuche indianerne i det sydlige Chile har givet til mørkviolette bær fra et lille træ der vokser i det sydlige Chile kaldet Patagonien. Lokalbefolkningen har i århundreder kendt til maqui bærrenes sundhedsfremmende egenskaber og indtaget maqui for at give dem styrke og energi.

De 3-4 mm store maqui bær indeholder flere polyfenoler, specielt anthocyaniner end nogen anded kendt frugt eller bær. Anthocyaniner er polyfenoler med antioxidant effekt. Kendes bl.a fra den røde farve i rødvin og fra vilde blåbær.

De solmodne maqui bær indsamles af lokalbefolkningen fra fjerntliggende naturområder og fryses umiddelbart ned. Bærrene opbevares nedfrosset indtil frysetørring og fremstilling af maqui pulver.

Coesam Maquipulver fremstilles ved frysetørring af frosne bær, der efterfølgende er formalet til et 100% rent frugtpulver i rå fødevarekvalitet. Fryse-tørringsprocessen sikrer, at pulveret bevarer maquibærens naturlige sundhedsegenskaber.

Læs mere