Samarbejde med Mapuches

Den stigende efterspørgsel af hybenpulver AP-4 vil være dækket med nye beplantninger i plantagen Santa Magdalena. De lokale Mapuche indianere i det sydlige Chile er begyndt at producere økologisk hyben AP-4 på basis af fair trade. Samarbejdet begyndte i 2012 som et udviklingsprojekt støttet af regeringen i Chile. I dette projekt modtog Mapuche indianere en hektar jord til dyrkning af hyben AP-4. De modtog AP-4 hybenplanter, et vandingsanlæg og teknisk støtte til produktion af hyben AP-4 og Coesam køber deres produktion. Mere end 80 Mapuche familier deltager i dette projekt.

To projekter i det sydlige Chile:

“Produktive alliancer med indfødte indbyggere (Mapuches) til dyrkning af Rosa canina BIO AP-4, Araucanía-regionen”, finansieret af Programa Orígenes, Den Interamerikanske Udviklingsbank (IDB) og National Corporation for Indigenous Development (Conadi).

“Implementering af en forretningsmodel til produktion, ledelse og markedsføring af Økologisk Rosa canina AP-4 og derivater fra Los Ríos-regionen i det sydlige Chile”, finansieret af Fundación para la Innovación Agraria (FIA), et agentur for landbrug ministeriet i Chile til at fremme innovation.
Coesam Scandinavia er partner i de projekter, hvor der er brug for videnskabelige support og salg og markedsføring i Europa.